Pembuka Kata
Assalamulaikum semua .. Jom la follow mellow . Jangan jadi silent reader yerrr ^_*

TIPS : 123 , pengunjung blog cabut lari ..

Salam 1 Malaysia 
Salam 1 blogger ..

Dah lama tak bagi tips ...
Maklumla busy la ..(ayat artis ) hahaha

Ok ,..
Today , cikgu nak ajar Tips 

Kenapa pengunjung blog kita cabut lari sebelum follow2 ewh ??

Ada sebab nya tau ..



1 . BLOG TERLALU SLOW

- Tahu tak macam mana rupa blog slow ?? tak kan tak tahu kot ... mesti tahu la kan .. korang tahu tak kenapa blog korang jadi slow ... ini disebabkan oleh widget2 yang tak berapa penting penuh di blog kesayangan korang .Lieya pun kalau tgh2 blogwalking kalau blog tu slow sangat pun tanpa berfikir panjang Lieya akan tekan mr X kat atas tuh ha ...

2. TULISAN TERLALU KECIL 

- Kalau tulisan terlalu kecil pun , pengunjung blog jadi malas nak view korang punya blog ... Mereka blogwalking bukan sahaja nak tgk blog korang jeh , mesti la nak baca2 entry2 yang korang post tu jugak .. btl x ?? Kalau dah mereka malas , and tak dapat baca entry-entry koramg tuh , secara automatik nya , mereka tak follow la .. Korang jugak yang rugikan ?? btl x ?? betul jela .. ishhh..

3. APABILA ENTRY ASHIK CERITA PASAL BOYFIEE JEH .

- Entry yang ashik cerita pasal boyfiee pun boring jugak kan ? Boyfiee aku nieh , boyfiee aku tuh .. Boyfiee aku suka ini .. Boyfiee aku tak suka nie . Adoi , boring la pak cik , mak cik , abang , kakak , adik , baby , sayang oi ... Bagila sedikit tutorial ke , lyric lagu ke , tips ke , apa2la .. Lu fikirla sendiri .. Hehehe . Kalau nak cerita pasal boyfiee pun boleh juga , tapi janganlah sampai tiap hari ... 

4 . IMPORTANT !! APABILA YOU ALL SEMUA NIH TAK KOMEN PUN ENTRY LIEYA

- HAHAHAHA !! ( gelak jahat ) kalau u all hanya tahu baca jeh tapi tak komen n follow , pengunjung blog u all pun makin kurang la .. tak berubah pun .. HAHAHa .. (okla , tak dela ..ini hanya gurauan semata-mata, saja nak bagi mood ... kalau nak ikut tips ni pun blh jugak ... )


Okla yaww ..
Cukup la 3 tips je ..
Tips ke-4 tuh tak ada kena mengena ..

Thank yaww sudi baca .. 


Lots of love :
FATIN ALIA     





4 comments:

9n0L4 said...

blog http://farizafairuz.blogspot.com/ BERAT takkkkkk? hee.

misz lieya said...

@9n0L4 x berat pun ..:) ok blog sys .. cantik ..klik je trus ada entry ..x perlu nak tggu lama.. hehehe .. confirm pengunjung blog tak lari la ..

A.Y.R.I.Z said...

follow kamu..hit me back ya skyjuiceforever.blogspot.com

nice blog and entri

misz lieya said...

@A.Y.R.I.Z ok .. thank ya follow me .. i'm follow u back ...