Pembuka Kata
Assalamulaikum semua .. Jom la follow mellow . Jangan jadi silent reader yerrr ^_*

Tutorial : Cara nak lihat post anda yang paling popular


Selamat Pagi Semua ..
Hai semua ..
Lieya nak bagitahu ni ,
Sapa yang tengok blog Lieya tapi tak pernah comment?

Mengaku cepat ..
Hehehee ..

Ok Lieya nak ajar korang macam mana nak tengok post korang yang paling popular
means post yang ramai orang baca la ..

Ok ,, 


1. Log In >> Dashboard >> Stats >> Post 

2 .. Then tengok la . Post mana yang paling popular ok ??

Itu sahaja dong ..

Daaaa 

Contest : Blog Paling Cun

Assalamualaikum semua ..
Salam satu blogger ..

Lieya nak join satu contest ni ..
Lieya nak join sebab hadiah dia menarik and Lieya nak up kan follower Lieya ..
Harap-harapla boleh menang ..
AMIN .

Semua yang  dalam blog lieya ni , Lieya sendiri yang edit ..
Guna photoshop ..(bukti hehehe )

Harap-harap boleh menang ..
Teringin nak menang ..
sebab tak pernah menang apa-apa contest .
Mimpi pernah la .. haha




Hadiah untuk pemenang :




PEMENANG PERTAMA 
akan memenangi wang tunai berjumlah RM70.00 bersama Software blog template maker dan juga Html
WEB editor
PEMENANG KEDUA
akan memenangi wang tunai berjumlah RM50.00 dan juga Software Blogger Template Maker.

PEMENANG KETIGA
akan memenangi wang tunai berjumlah RM30.00

Syok kan ?
Harap-harap dapat menang .

Anda di tag sayang-sayang ku sekalian :







Tutorial : Facebook Like Button


Assalamualaikum ..

Second tutorial untuk hari ini ..
Adalah


Sapa nak ?? Follow je ok ..
Kalau tak nak? boleh chaw .. (hehehee)


1. Dashboard >> Design >> Page Element >> Add a gadget >> Html/Java

2. Copy code dibawah ok ??

<iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 280px; height: 40px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=URL BLOG ANDA&layout=standard&show_faces=false&width=280&action=like&font=arial&colorscheme=light&height=40"></iframe>
</div>
3 . Paste kan dekat ruang Html korang ok ?? 

4 . Boleh save !

Nota Kaki::
  
  ❀ EYA -Url blog korang ..


Senang tak ??
Kalau jadi inform Lieya ok ?




Tutorial : Letakkan link dalam post


Hellow ..

Lieya nak buat satu lagi tutorial .. 
Jom ,,.
Tutorial ni untuk yang tak tahu nak letak link dalam post ..

1 . Korang post jela kat tempat biasa .. 

2. Lepas dah post tu , korang highlight kan word korang tadi . contoh:

Hai Semua
3. Dah highlight kan x ayat yang nak di link kan tu ?? Kalau dah tengok gambar bawah


Klik dekat tempat Lieya bulat kan tu .

4. Then letak apa-apa link yang korang nak ...

5 .Lepas tu blh la save .. Ada faham ??


 

 


Freebies : Header Gadis Bertudung


Assalamualaikum semua ..
Hari nie Lieya dah buang Freebies pertama ..
Hope korang yang comel-comel ni sukala yer :)

1 . Kalau nak ambil klik saja pada gambar tu ok =) . Then save la dekat Lappy comel korang tu ..









ini sahaja donggg ..

nanti ada masa Lieya tambah lagi yer sayang ..

2. Kalau korangg tak tahu cara nak masukkan dalam blog, PUSH SINI ..


Kalau dah ambil inform kat Lieya yer ..

Daaaaa



Tutorial: Scrollbar Berwarna

Hellow ..
Setelah godek-godek,
cuba-cuba akhirnya menjadi ..
Orang lain dah lama tahu , 
Lieya baru nak tahu .. Hehehe..

Ithoo dhia hasilnya ..
HEHE



Ok .. Street to the point ..
Jom Lieya tunjukkan step ..


1. Copy this code first !

/* Header 
2. Dashboard >> Page Element >> Edit HTML

3. Tekan CTRL/F and pastekan code yang dicopy tadi  ..

4. Then, dah jumpa, paste kan CODE DIBAWAH  SEBELUM  code yang you all cari tadi .


::-webkit-scrollbar {height:12px;width: 12px;background: #FCA4DD;}::-webkit-scrollbar-thumb {background-color: #FC66C7;-moz-border-radius: 10px;border-radius: 10px;}
NOTA KAKI ::


 ❀ EYA - Warna Background Scroll Bar
 ❀ EYA - Warna ScrollBar ..
 ❀ EYA - Width n Height ikut you all la k ..
 ❀ Lieya punya warna tu warna pink .. Kalau nak cari warna ikut kesukaan you all CLICK HERE.


5. Preview dulu ok .. Kalau dah menjadi boleh save dengan senyum sampai ketelinga .. Hehe

Have fun ya !

^_*

Tutorial : Cari Code Warna


Assalamualaikum semua ..

Simple Tutorial and akan memudahkan you all ..
Warna yang dikehendaki untuk background border,scroll bar, background post title perlukan kod warna .. 
Betul tak ?

Senang je ..
Follow ok ..

1. You all pergi je dekat SINI ok ..

2. Lepas tu , pilila warna yang you all nak..

3.

Copy code yang Lieya tick kan tu and pastela kat mana-mana..
Hehe

4. Siap sudaaa .. Senang bukan ??

Tutorial: Fibox Chat


Salam 1 blogger..

ellow ..
Tutorial hari ini ialah FIBOX CHAT 

Seperti yang telah dimaklumkan .
 Bermula 1 Januari 2012
Shoutmix akan dikenakan bayaran ..

Tapi sekarang dah ada yang lebih baru ..
Nak buat?? 
Just Follow the step ..

1. Mula-mula you all kena la pergi kat sini nak buat account kan ... Klik HERE 

2. Dia akan keluar macam ni ? Betul tak ?


isi kan email dan password u all ok ..
Kalau nak senang guna la email n password blogger korang ..
Tak la lupa nanti ...

3. Klik CONTINUE .. 

4. Lepas tu dia keluar macam ni kan ? 

Ok .. Dia kata sudah disend kan dekat adress email you all..
So sign in la dekat email you all .. Dekat YAHOO @ GMAIL..

5. Dah sign in ?? ok .. ada dapat tak mesag from Fibox .. Kalau ada klik je and lepastu dia akan keluar mcm nie..


Ok .. You all klik kan kat word warna biru yang Lieya bulatkan tu ..

6.Dah klik kan ?? Then lepas you all klik dia terus keluar macam ni kan ?


You all letak la apa-apa nama ok ??
Then CONTINUE 

7. 
You all klik SETTING.

8. 
Copy code yang Lieya tick kan tu ..
Width and Height you all tentukan la k ikut kesesuaian blog you all :)

9. Kepada yang sudah ada shotmix , you all boleh gantikan code shoutmix dengan code yang you all copy tadi.

10. Bagi yang tiada shoutmix ,,

       Log In >> Dashboard >> Design >> Page Element >> Add a gadget > HTML/JAVA

11. Then, jangan lupa save.. Have fun .. =)
  




Tutorial: Cara cari image URL


Salam Semua ..
Tutorial lagi ..
Hari ni i want to teach u,
macam mana nak dapatkan image URL ..

tak payah nak copy-copy dari link adress segala macam ..

1, You all Klik SINI ok ...

2. Then pilih COMPUTER. Ambil la apa-apa gambar okk .. make sure tak lebih 20 MB .. 

3. Lepas tu , Start Upload ..

4.

ok .. see dekat sebelah kanan ..
You all pilih la k , nak link yang mana ..
Direct Link ke HTML image ke ... 
Banyak lagi..

5 .. Dah siap ! . Enjoy yourself ..



Tutorial : Cara na msukkan header

Hellow ..

Hari ni Lieya dah dapat ilham nak buat tutorial ..
Ini tutorial pertama Lieya ..
Kalau ada apa-apa salah tegur je la ok ..

Today,,
Lieya nak buat tutorial nak masukkan heder ..
Tuto ni khas untuk new blogger ..
Terutama adik Lieya , walaupun dah lama berblogging ,
Tp masih tak tahu cara nak masukkan header ..

Ok .. just follow the step n pitchure ..

1. Log In >> Dashboard >> Design >> Page Elements


Klik EDIT yang Lieya tick and bulatkan tu..

2
                     
                                                      
                                                             Kik CHOOSE FILE.

3. Then ,, Save laa ... Siap suda?? senang bukan ??

Kalau jadi ucapkan alhamdulillah ..
and comment kat bawah k ..
Tak jadi inform kat Lieya ...

                                                
                                                                                
  • hhdas

Contest: Blog paling comel! by Dina and Zati


Assalamualaikum semua .
Lieya join contest ni .. Jom la join ..
Kalau nak join Klik SINI atau SINI..




Lieya nak join sebab memang contest ni sesuai untuk Lieya pun ..
Untuk blog yang comel ..
Kenapa Lieya cakap blog ini comel ?
Sebabnya..
jeng
jeng
jeng

1. Blog Lieya pink-pink gitu .. Sejuk mata memandang ... Lembut je warna ..

2. Blog Lieya tak penuh dengan segala macam widget yang akan menambahkan berat blog .

3. Blog Lieya comel sebab ada lagu yang lembut-lembut gitu . Suara penyanyi nya pun comel .

4. Semua sidebar disusun dengan rapi .. Tak terlalu semak . Maybe sedap mata memandang .. Hehehe

5. Pemilik blog pun agak comel .. (yang ni jangan baca !! saja nak menggedik )


6. Apa lagi erk ? Header Lieya simple saja ..

7. Entry pun comel-comel semua .. Tak ada maki-maki sangat ... sikit-sikit je ..


Erm ,, 
7 sebab Lieya kata blog ini comel ..
Sapa kata tak comel tu , 
tak kisah pun ..
hak individu , betul x ?

Ok .. 
anda semua boleh dijemput join sekali ye ..

Lieya harap sangat dapat menang ..
Teringin jugak nak menang ...
Tak Pernah menang pun ...

Anda ditag :


Wasaalam 
^_*



Patah Hati

Salam satu blogger ..

Asalamualaikum ..

Kesedihan pasti ditempuhi, 
Kegembiraan pasti hilang ..

Sekejap atau lama 
bukan persoalan ..

Secubit hati yang sakit
pasti diiringi air mata yang setia.

Sekejap atau lama,
bukan itu persoalannya .

Nasihat yang baik
amat dihargai
Nasihat yang buruk,
Minta dijauhi,

Ibu dan bapa 
peranan yang paling penting
Nasihat yang bermakna dan membawa kebaikan 
amat diperlukan .

Bukan kata-kata nista yang menyayat hati
Setiap kata-kata yang keluar adalah satu doa 
Mungkin ya , mungkin tidak 
ia pasti dimakbulkan .

Sahabat sejati amatla diperlukan
di kala kesedihan , kesunyian melanda diri.

Tapi apa yang ada pada diriku ,
Kesediahan yang mungkin tiada penghujungnya. 

Kbahagiaan yang ku inginkan .
Bukan kesedihan dan air mata yang ku impikan ..

Alangkah indah diri ini seperti puteri yang paling disayang dah dihargai oleh semua orang .

Semua manusia pasti ada kekurangan dan kebaikan .
Amat mustahil manusia yang langsung tidak mempunyai kekurangan diri .

Sesungguhya,,
Perjalanan hidup makin hari
makin sukar untuk ku tempuhi ..

Doa ibu bapa yang baik amat diperlukan .
Sahabat sejati yang seti disisi susah dan senang amat diingini .

Tapi bagi insan seperti diriku ini,,
Adakah impian yang kuingini akan menjadi kenyataan?

Aku hampir putus asa dengan kehidupan ini .
Tapi dengan berlandaskan iman yang kuat ,
ku harus berani tempuhi setiap ujian yang diberikan ,..

Wasalam ..:')





Apa erti air mata ini ? 
Diriku tidak mengerti ..


Happy Anniversary Sayang ...

  Hai semua ..
Lama dah tak hupdate ..
Bukan tak nak hupdate ..

Busy sikit .. 
Busy apa entah , tak tahula .

Okla ...
HAPPY ANNIVERSARY SAYANG ..

???
Anniversary sapa ??
Anniversary Lieya n Mr Moha la ..

Sapa Mr Moha ??
Tuyang gambar kat sebelah kanan blog Leiya ni ..

Tepat 19.12.2011 cukup la 4 tahun hubungan Lieya dengan Mr Moha ni ..
Lama kan ??

Wellll . Hehehe ..
 Kitaorang couple since Lieya Darjah 6 , sampai la sekarang Lieya dah Form 4.
Dia pulak , Start Couple dia form 3 tp sekarang dah kerja dah pun .. Now umur 19 tahun ..
Muda lagi ...

Beza kitaorg 3 tahun je ..
Tak lama kan ??

Semoga hubungan kami kekal selamanya ..
Amin ..
Lieya sangat berharap itu ,,
Hehe..


Yang Lieya pegang tu hadiah daripada My Honey~~~


Ni surat pos .. bukan surat cinta yer ..
Oleh kerana kami berjauhan , Lieya di Sibu dia di Kuching ,
So terpaksala suruh pak posmen hantar .. huhu ..


Muka happy sesangat ..baru dapat hadiah .. haha



Love u Sayang ..


Kisah Anak Derhaka

Morning ..
Yawwss..

Pagi-pagi lagi lepas bangun tidur terus Lieya tak tahu nak buat apa ..


KISAH ANAK DERHAKA ??
sapa yang derhaka ??
Haaa ..
Ni la nak cerita ni ..

Saja la buat goggle search tadi ,
Lieya terbaca la tentang anak derhaka dan pengorbanan seorang ibu ..
Memang sedihla ..
Harap-harap lepas korang baca , insaf-insaf la ye ..

Ni ha , Lieya kongsi kat you all..

Cerita si anak.....

Ibuku buta sebelah mata!
Aku benci ibuku… Dia amat
memalukanku!
Tugas harian dia ialah memasak untuk pelajar dan guru
untuk menyara keluarga kami.


Pada suatu
hari semasa di sekolah rendah, ibuku datang ke sekolah untuk bertanya
khabar.
Aku sungguh malu. Mengapa dia sanggup melakukan ini
kepadaku?!
Aku tidak pedulikan dia dengan menunjukkan wajah benci
kepadanya dan terus lari.


Keesokan harinya
salah seorang rakan darjah berkata, “EEEE, ibumu hanya ada satu mata!"
Ketika
itu aku hanya ingin membenamkan diriku. Aku juga mahu ibuku hilang dari
hidupku!
Oleh itu aku berjumpa dengannya dan berkata, “Jika engkau
hanya mahu menjadikan diriku bahan ketawa, alangkah baiknya kalau kau
mati saja?!!!”


Ibuku hanya berdiam diri!!!


Aku tidak pun sejenak berhenti dan berfikir akan apa
yang telah aku katakan kepadanya kerana aku tengah marah ketika itu..
Aku
langsung tidak peduli akan perasaannya… 


Aku
ingin keluar dari rumah itu…
Oleh itu aku belajar bersungguh-sungguh
dan akhirnya dapat melanjutkan pelajaran ke Singapura.
Kemudian aku
berkahwin. Aku membeli rumah sendiri dan mendapat anak. Aku amat gembira
dengan kehidupanku.


Suatu hari ibuku
datang menziarahiku. Sudah lama dia tidak berjumpa denganku dan tidak
pernah berjumpa cucunya!.
Bila dia berdiri di depan pintu rumahku,
anakku mentertawakannya...
Aku menjerit kepadanya, “Sanggup engkau
datang ke sini dan menakutkan anakku!"KELUAR DARI SINI SEKARANG!!!
Dengan
pantas ibuku menjawab “Maaf, Saya tersilap alamat” dan terus
menghilangkan diri.

Satu hari surat jemputan untuk perjumpaan
pelajar-pelajar lama sampai ke rumahku..
Oleh itu aku telah
memberitahu isteriku yang aku akan pergi untuk urusan perniagaan… 


Selepas perjumpaan itu, aku telah pergi ke rumah
usang ibuku hanya untuk ingin tahu!!!.
Jiran memberitahuku yang ibuku
telah meninggal…
Aku tidak menitiskansetitik airmata pun!!


Jiran itu telah menyerahkan kepadaku sepucuk surat
yang ibuku ingin aku membacanya…
“Anakku yang dikasihi, Ibu selalu
teringatkan kamu setiap masa…
Ibu minta maaf kerana datang ke
Singapura dan telah menakutkan anakmu.
Ibu gembira kerana kamu akan
datang
ke perjumpaan pelajar-pelajar lama…
Tetapi ibu mungkin
tidak dapat bangun
untuk berjumpa denganmu.
Ibu minta maaf kerana
sentiasa memalukan kamu
semasa kamu sedang membesar.

Kamu
mungkin tidak tahu…. Semasa kamu masih kecil, kamu telah mendapat
kemalangan dan hilang satu mata........
Sebagai ibu, aku tidak
sanggup melihat anaknya membesar dengan satu mata...
Oleh itu… Aku
memberi salah satu mataku kepada kamu…
Aku amat berbangga kerana anak
lelakiku dapat melihat dunia ini dengan mata ibumu ini…


…Dengan kasihku kepadamu…
…IBUMU…


Sabda Rasullah Shallallahu ‘alaihi wasallam: Dia
memberitahu kamu supaya taat kepada Allah dan RasulNya sentiasa. Selepas
itu taatlah kepada ibumu kemudian ibumu kemudian ibumu kemudian ayahmu!

Wassalam...


Cerita ni mungkin ada yang dah tahu ..
Sebab dah lama pun ..




Rutin Harian Lieya !!


Hello preeps ..

How are u now ??
ok ..??
better??
fine ??

Ok .. 
Setelah fikir-fikir ,
nak update apa erk ??
boringla..

So ..
Yes!! dah ada idea ..

Lieya nak kongsi2 la , apa yang Lieya buat masa cuti ni kan ?

1. Bangun pagi .. 
- Ish yang ni wajib la , takkan la tak bangun kot .. Kalau umur panjang bangun lagi .. ish , jahat betul mulut .. HAHA..pukul berapa Lieya bangun tak payh sibuk2 nak tahu ok . HAHA


2. Buka laptop..
- Yer, Lieya punya lain ckit .. Lieya tak mandi dulu2 @ kemas tempat tdur , tapi Lieya on Lappy .. hahaha. Ait , cutila , biasala tu ... sokong2 ??

3.On9 Semestinya ..
- dah buka laptop mesti la Lieya on9 .. tak kan nak tengok je muka angry bird dkt dpn lappy nie .. haha .. Sepantas kilat , broadband diconnect n trus log in to Facebook N Blogger ...

4.Mandi ..
- Busukla , kalau tak mandi ... Mandi ni dah termasuk dalam senarai wajib seperti tidur , makan ... Lagipun, kalau tak mandi , sediakan la satu bundle kapas untuk tutup telinga , bcause confirm la kena bebel .. haha

5.Kemas Bilik Tidur..
-yer... jangan nak jadi pengotor ye , malas nak kems tempat tidur . Nanti tak ada lelaki nak nanti ...Lieya kemas gitu-gitu je ..

6.Apa lagi erk ?? erm .. ON9 lagi .hek~~
- Tak ada apa nak buat kan ?? on9 jela.. hehe .. Tak aik membazir bayar berukband tiap bulan tp x pakai .. hahaha .. Alasan untuk mak ..

7.Pukul 12?? Disconnect n duduk diam-diam depan tv.
-11.55 Lieya dah ready kat depan Tv nak tengok Masterchef .. Hahaha .. Lieya minat Zamir wo .. Dia cute + hansem + pandai masak + comel .. Oh Zamirku ~~ HAHA .mode : GATAL..

8.HABIS MASTERCHEF TDURLA ..
- Asal habis je masterchef , memang Lieya akan tidur punya .. Wajib la ... Lieya akan tidur sampai pukul 4 .. Kdg2 sampai pukul 6 wooo ..

9.Bangun Tidur , termenung dulu . n buat perkara biasa ..
- Apa perkara biasa tu ?? Ok , perkara biasa tu , Lieya mandi , tolong mak masak , then makan , n tengok tv sekejap ...Lepas tu masuk bilik ..

10.Masuk bilik buat apa ??
- Masuk bilik , Lieya buat apa erk ?? Tidur ?? Ouh tak mungkin .. kalau time sekolah maybe la tidur .. Tapi masa cuti , Lieya On9 la .. ala , macam tak biasa pulak .. Mengada . HAHA .

11.Tidur ,,
-Pukul berapa Lieya tidur ?? kalau cuti , paling awal Lieya tidur pukul 12, paligng lewat pukul 2 .. Jangan terkejut ye .. Tapi ada lagi yang lebih lewat tidur dari Lieya . Betul tak ?? Betul je la ..


Setiap hari,,
setiap jam,,
Rutin Lieya setiap hari sama je ..

Tak berubah pun .
Korang pulak macam mana ??
Kongsi-kongsila kat Lieya ..

Macam mana nak kongsi ??
Korang comment la ..
Panjang sangat ??

Erm ..
Korang buatla entry tentang Rutin KOrang , 
then, 
tag la nama Lieya ..
Confirm punya Lieya kan baca .. 
Don't Worry ok ..



Nak Balik kampung ...



Lieya in the house ..

How are you now ??
i'm hope better ok .

Lieya ??
Ok ke ??
Erm tak ok ....

Lieya nak balik kampung ..
nak jugak ..
nak jugak .
nak balik ...

Rindu sangat-sangat ..
Bila nak balik ??

Urmmmm ...



Father 
Mother 

 Jom la balik ...

Segmen: Mencari Blogger Setiap Negeri




Assalamualaikum Semua ..

Salam 1 Blogger .

Sejuk la cuaca sekarang kan ?
Ashik Hujan je .

AND 
bertambah Malas ..
HEHE

Ok , 
tadi Lieya pergila jalan-jalan cari pasal kat Blog sapa-sapala .

Then Lieya jumpa la segmen yang sangat menarik ..
korang dijemput join sekali la ye ..
Tak join siap ..

Ok la ..
Nama Lieya sebenarnya Fatin Alieya .
Satu nama yang simple sahaja ..
Lieya baru je umur 16 Tahun ..
 Masih muda n cute .. (mode:perasan)

Ok..
Lieya berasal dari negeri Sarawak .
Nie ha bendera Sarawak ..


Sarawak terletak diseberang Lautan China Selatan ..
Sesiapa yang tinggal di Semenanjung , kalau korang nak pergi Sarawak mestila pakai 
Kapal Terbang .
Tak lama pun , dlm 2 jam macam tula .
kalau naik kereta maybe 20 tahun kot ..
HAHA .

Nak tahu keistimewaan Sarawak ??
banyak keistimewaan ..
Kat Sarawak ada KEK LAPIS .
meman sedapla ..

Dekat Sarawak , kalau musim raya , 
Kek Lapis pasti ada di semua rumah ..

Ada macam-macam jenis kek lapis 
EXAMPLE:
 Kek Lapis Batik
Kek Lapis Cheese Ais Krim
Kek Lapis Cinderella .


 Kek Lapis Sarawak Deja Moss


Industri kek lapis Sarawak dijangka terus berkembang walaupun berdepan isu ...
371 × 336 - 37k - jpg
koleksipelbagairesepi....

KEK LAPIS ASAM MANIS


 KEK LAPIS NANGKA


Sedap wehhh ..
terus tak sabar nak raya .
HAHA .

Ok itu berkenaan dengan makanan ..

Kalau korang pergi Sarawak ,
banyak tempat boleh dilawat .
Contohnya di 
Kampung Budaya 
Waterfront 
Kampung Lieya .HAHA

Macam-macamla ..
tak terkata .. 
HHAHA

ok itu sahaja ..
Jika ada apa-apa pertanyaan mengenai Sarawak Comment kat entry nie k ..

Ops , 
Hampir terlupa .
sapa-sapa yang nak join segmen ni ,
u all pergi kat blog akak comey ni 

ANDA DITAG:


Tak dapat pergi London , pergi Shah Alam pun jadilah , ada salji jugak .. hehe


Selamat malam semua ..

Ada cerita bez Lieya nak kongsi-kongsi ..
Memang dah tak sabaq dah ni ..

Sampai je rumah , letak beg , terus rembat Laptop ..

Nak tahu tak ,
Lieya pergi London .
HAHA
 tak adala ..

Lieya pergi I-City Shah Alam .
Lieya and family and sepupu ..
Bez la ..
Mula-mula kita orang pergi snowwalk ..

Memang sejukkk ..
Sapa-sapa yang nak pergi situ , Lieya cadangkan korang bawa gloves n stoking tebal-tebal .


Memang sejuk ..
Kat bawah ni ada gambar yang disnap-snapkan .




baru masuk dah sejuk .. hehe



main geluncur ais , bezla



ni adik-adik Lieya .
yang pakai baju merah depan Lieya tu sepupu Lieya



Lieya dengan mama Lieya.


Then,, 
lepas pergi SnowWalk ,

Lieya pergi main Cable Car .
Tengok dari bawah nampak gayat je , 

tapi bila dah naik ,
lupa ingatan .. 
bez sangat ..

Kat bawah ni gambar Lieya nak kongsi-kongsi .


Tengah bawa cable car*


jauh nya nak pergi meminang ni ..
HAHA


Model pokok . haha 

(^_*)

Ini sahaja ..

Bubye




TIPS : Tanda-tanda hubungan pasangan kekasih semakin pudar


Ellow ..
Yawww yaww 

Cakk 
(^_*)
Muaxx!

Hari ni ada tips baru lagi ..
Tips kali berkisahkan tentang

TANDA-TANDA HUBUNGAN PASANGAN KEKASIH SEMAKIN PUDAR!!

ok . Jom kita baca..


1 . MALAS ANGKAT TELEFON
  
- Apabila u all rasa malas sangat nak angkat fone .. Bila dapat call jeh dari pasangan u all mesti korang akan mengeluh .. Korang pernah tak ?? angkat tangan sapa pernah .. 

2. SEMUA PERKARA JAWAPANNYA ADALAH MALAS

- Si dara ajak si uda keluar tapi si uda cakap " Ei malaslah, nanti-nantilah ". Lepas tu , kalau giliran lelaki pulak , bila Si Uda minta tolong beli relod ke , minta tolong share ke , pinjam satu text ke , minta buatkan air ke , tetapi jawapan Si dara ialah , " Erm Malas sangat ni .. Letih la nak buat air, kalau tengah letih-letih ni , nanti buat air jadi tak sedap . " "Malas la nak ambil fone dalam bilik tengah charge " "Malasla nak g kedai , tak ada orang teman la , hujanla " .. erm mcm-macam alasan kalau dah malas .. Adoii ..

3. BILA AJAK KUAR ASHIK CAKAP BUSY JE , (MACAMLA YB , YB PUN TAK MACAM TU

- Bila ajak keluar je , mesti cakap busy , banyak kerja la , tolong mak la , teman mak g pasar la , tolong orang kenduri la , tapi bila dah kantoi rupa-rupanya tengah tidur , tengok tv kat rumah ..

4 . DULU BOLEH BERGAYUT SAMPAI 5 JAM , TAPI SEKARANG 5 MINIT PUN DAH TAK NAK, ALASAN FONE CEPAT PANAS

- Hahaha , rasa nak tergelak juga bila lieya fikir .. Laptop pun tak cepat panas macam tu sekali .. tak payah nak cakap laptop la , minyak dalam kuali kalau panaskan pun belum tentu betul-betul panas dalam masa 5 minit ... HAHAHA adoh2 , kalau dah tak nak 10001 alasan dalam fikiran.

5. BILA KITA CAKAP " I LOVE U " JAWAPAN DIA "ERRRMMM OK !"

- Bagi Lieya , kalau dah sampai tahap ni memang dah parah la .. nampak sangat dia dah tak sayang kat kita lagi .. Kalau Boyfiee Lieya jawab macamtu , Tisu 24 kotak depan mata la jawabnya ..

6. DULU SANGGUP TOLAK AJAKAN KAWAN UNTUK JUMPA KITA TAPI SEKARANG SEBALIKNYA 

- Perkara ni memang selalu berlaku .. Sering berlaku kat kawan-kawan Lieya .. Tapi , buat masa nie , Lieya bersyukur sebab boyfiee Lieya tak pernah abaikan Lieya . Harap-harap berkekalan .. Amin .. Korang pun sama lah ye ..



Kawan-kawan Lieya kat luar sana,
kalau tips-tips diatas macam tengah berlaku dekat hubungan u all dengan pasangan u all, 

Cepat-cepatla ambil tindakan sewajarnya .
sebelum perkara yang tak diinginkan berlaku ..
Contoh :
Putus ..

Lieya tak suka ayat ni , memang benci sangat ..
Perkatann Putus memang tak suka dengar la ..
ish ..

KATAKAN TIDAK PADA PUTUS