Pembuka Kata
Assalamulaikum semua .. Jom la follow mellow . Jangan jadi silent reader yerrr ^_*

Segmen: Mencari Blogger Setiap Negeri




Assalamualaikum Semua ..

Salam 1 Blogger .

Sejuk la cuaca sekarang kan ?
Ashik Hujan je .

AND 
bertambah Malas ..
HEHE

Ok , 
tadi Lieya pergila jalan-jalan cari pasal kat Blog sapa-sapala .

Then Lieya jumpa la segmen yang sangat menarik ..
korang dijemput join sekali la ye ..
Tak join siap ..

Ok la ..
Nama Lieya sebenarnya Fatin Alieya .
Satu nama yang simple sahaja ..
Lieya baru je umur 16 Tahun ..
 Masih muda n cute .. (mode:perasan)

Ok..
Lieya berasal dari negeri Sarawak .
Nie ha bendera Sarawak ..


Sarawak terletak diseberang Lautan China Selatan ..
Sesiapa yang tinggal di Semenanjung , kalau korang nak pergi Sarawak mestila pakai 
Kapal Terbang .
Tak lama pun , dlm 2 jam macam tula .
kalau naik kereta maybe 20 tahun kot ..
HAHA .

Nak tahu keistimewaan Sarawak ??
banyak keistimewaan ..
Kat Sarawak ada KEK LAPIS .
meman sedapla ..

Dekat Sarawak , kalau musim raya , 
Kek Lapis pasti ada di semua rumah ..

Ada macam-macam jenis kek lapis 
EXAMPLE:
 Kek Lapis Batik
Kek Lapis Cheese Ais Krim
Kek Lapis Cinderella .


 Kek Lapis Sarawak Deja Moss


Industri kek lapis Sarawak dijangka terus berkembang walaupun berdepan isu ...
371 × 336 - 37k - jpg
koleksipelbagairesepi....

KEK LAPIS ASAM MANIS


 KEK LAPIS NANGKA


Sedap wehhh ..
terus tak sabar nak raya .
HAHA .

Ok itu berkenaan dengan makanan ..

Kalau korang pergi Sarawak ,
banyak tempat boleh dilawat .
Contohnya di 
Kampung Budaya 
Waterfront 
Kampung Lieya .HAHA

Macam-macamla ..
tak terkata .. 
HHAHA

ok itu sahaja ..
Jika ada apa-apa pertanyaan mengenai Sarawak Comment kat entry nie k ..

Ops , 
Hampir terlupa .
sapa-sapa yang nak join segmen ni ,
u all pergi kat blog akak comey ni 

ANDA DITAG:


4 comments:

Hamia Syafanis said...

saya di tag?????omg,,,really apreciate it..hahaha....tringin nak prgi sarawak...huhuhu..kek lapis sarawak my fevret...tggu my spupu blik smenanjungla bru mrase lgi kek lapis...huhuhu...sob3

misz lieya said...

@Hamia Syafanis g la... kalau awak pergi sendiri lagi banyak pilihan . entah2 satu kedai tu pergi borong .. HAHA .. your sepupu tinggal sarawak eh ?? sarawak kat mana ?

Hamia Syafanis said...

hemm,,,cuti skolah ni x smpat nk prgi..tpi,,,insyaAllah nk prgi jga...huhuhu...spupu study dkt unimas...

misz lieya said...

@Hamia Syafanis kat unimas ? dekat jela dgn kpg Lieya ,, Area tu jugak ...